Banán süti, forró csoki, gyöngy fűzés

Nemrég meghívtunk néhány barátnőt. Sütöttünk banán sütit, csináltunk forró csokit, fűztünk gyöngyöt. 

Én voltam a konyhatündér és animátor egyben. Még mindig meg tudom lépni magam a sokoldalúságommal.

5 szintes autópálya kereszteződés alatt az iskolába

Még mindig elbűvöl, ahogy a városon belüli autópályák 5 szintén keresztezik egymást, naponta kétszer elgaloppozunk alattuk, de nem tudok betelni a látvánnyal.

És ami a leginkább elbűvölő, hogy az egész alig látszik a fáktól és bokroktól. 

Nyúl nyúl tea

Nemtom miért nyúl nyúl tea, de mindig sírva kell röhögnöm ha meglátom. Gondoltam megosztom veletek.

Kínaiul "tuzi tuzi cha" ami tényleg azt jelenti, hogy "nyúl nyúl tea". Ettől persze nem lettem okosabb: MIÉRT?

Ragadós rizs ujgur joghurttal, fügelekvárral és mentalevéllel

  1. Ezen a desszerten nem látszik, hogy milyen finom, de pontosan az, ami a címben le van írva. 

Leírhatatlan.

Almáslepény és nyuszik egy biofarmon

Nemrég ellátogattunk egy bio farmra. Rendszerint egyedül megyünk, eddig még senkit sem tudtunk rábeszélni, hogy csatlakozzon, mi vagyunk az egyedüli csodabogarak, akik ha kell metróznak. "Nincs autónk, nem tudunk menni." - mondta a minap egy ismerős. "Metróval és busszal megyünk." - mondtam. Elkerekedett a szeme: "Metróval és busszal??" Itt megáll az élet ha tömegközlekedni kell. Inkább nem mennek sehova az emberek.

Nincs közel, azt elismerem, másfél óra metróval, másik metróval és busszal. Viszont cserébe egész nap zöldterületen vagyunk, friss a levegő, vannak nyulak, biozöldséget lehet szedni, bioalmából biolepényt lehet sütni, van saját készítésű lekvárjuk cukor nélkül, természetesen bio eperből. :::)))

Ja, és isteni ISTENI ebédre lehet befizetni, helyi stílusú ételek - naná hogy a farm zöldségeiből. Megkérdeztem, hogy a csirkehús az ételben szintén a farmról származik-e. Azt mondták, hogy nem volt szívük az állatokat levágni. A kecskéik, csirkéik, nyulaik a szívükhöz nőttek. Lemondtak az állattartásról, a néhány tucat állatot, ami még ott van, szeretettel etetik, kiengedik a szabadba legelészni, végelgyengülésben fognak kimúlni.

Ebédünk a farmon: burgonyakrémleves savanyú tejföllel és brokkoli csírával, mellette a helyi "dalah" nevű nép egyik jellegzetes étele, a nagy tál pedig a "gyerekek kedvence" nevet viseli: sült krumpli, sült hagyma, sült rák és sült csirke.

A szedhető zöldségek és gyümölcsök árlistája :)

Nyuszika nyusziruhában nyuszit etet:

Almáslepény

 

 

Koreai rizstekercs

Meglátogattuk Kriszti egy koreai osztalytársát. Kicsit fura a kiscsaj, mindig galád történeteket talál ki másokról, meg sírva panaszkodik a tanároknak, hogy XY csúnya dolgokat mondott róla (persze nem igaz), meg szövetkezik A-val B ellen aztán C-vel A és B ellen. Amikor náluk voltunk, összesen 3 osztálytársat hívtak meg, a kiscsaj eltűnt a bátyja szobájában valami kütyüvel játszani. Le se szarta a barátait, majd 3 órával később, amikor indultunk, megjelent üvöltve sírva, hogy Kriszti és egy másik lány a bugyijai között turkált. Nem perverzek egy kicsit a koreaiak?

Mondtam neki, hogy valószínűleg játékokat kerestek, és mert ő egyszer sem dugta elő az orrát, a vendégek nem tudták hogy hol vannak a játékok. Erre megsértődött.

Az anyukája viszont egy tündér és nagyon próbálkozik barátot találni a lányának. Ezúttal koreai rizstekercset tanultunk készíteni. Amikor kérdeztem, hogy mi a különbség a koreai és a japán rizstekercs között, elámult és azt mondta: ó, hát a japán az teljesen más.

Egyszer ettem japán rizstekercset, algába tekert rizs volt, a közepén uborka, rántotta és valami izé. Amit most csináltunk, az algába tekert rizs volt, a közepén uborka, rántotta és valami izé. De nem akartam firtatni. Mi is magyarnak mondjuk a császármorzsát......... :)