Gulyáslevesben tükröződő ragyogó októberi égbolt

Kedves családomnak, aki depressziósan nyög a nyálkás, ködös, hideg, esős októberben.::))

A hónap közepén annyira ragyogott a kék égbolt, hogy muszáj volt elmennem sétálni. Tettem egy kört délben, majd beültem egy gulyáslevesre az egyik megmaradt Paulánerbe. Miközben ettem, sütkéreztem, a kék ég pedig ott tükröződött a levesen...

Tim Burton kiállítás

Ez pedig a másik kiállítás, amit megnéztünk. Bivaly jó volt. :)

A kínaiak nem tudnak kigyógyulni a latin betűkbe belezavarodásból. Még egy ilyen volumenű kiállítás feliratain is képesek a kiállító nevét elrontani. (Tim Buron...)

 

 

Októberi tájfun

Bár május és december között bármikor létrejöhet tájfun, leggyakrabban július és szeptember között támadnak. Idén október végén kaptunk a nyakunkba egyet. Sanghajban mázlink van a tájfunnal: nincs halálos áldozat, viszont ragyogó tisztára pucolja a levegőt. Úgy esett három napig, hogy az esőfüggönyben a szállópor részecskéknek, hivatalos nevükön PM2,5, kevésbé ismert nevükön kicsi geci partikuláknak egyszerűen nem maradt hely. És a levegő - idén immár sokadszor - zöldebb, mint az Alpokalján...

Kortárs kiállítás a YUZ Múzeumban

Sanghajban remek kiállítások vannak. Nemrég láttam kiállítást a második Mona Lisáról, azaz arról, hogy da Vinci vajon tényleg két Mona Lisát festett anno és ha igen, akkor hol van a második. Nemrég pedig Ulf ki tudott venni egy szabadnapot ezért délután ellátogattunk két kiállításra. Íme az egyik:

Ez volt az a művészeti alkotás, amelyik annyira kiverte Ulfnál a biztosítékot, hogy kijelentette: ő ezek után csak kortárs sörre hajlandó beülni ritka szabadnapjain:

Azért ez a kerítés sem semmi. A címe: Kerítés....

Csináltunk egy kortárs szelfit :)

...és itt pedig vagyon a kiállítás:

 

Mérnök a kortárs kiállításon

Elmentünk Ulffal egy kortárs kiállításra. Az átlag kiállításfogyasztó így nézi a kiállítást. Elölről:

A mérnök ezzel szemben le sem szarja a kortárs művészetet ("Mivan? Hová? Milyen kiállításra? Miazhogy kortárs? Sose hallottam. Eszik vagy isszák? EEEEEz neked művészet??? Hahahahahah... Még egyszer ilyen kiállításra..... nem ettem meszet. Majd amíg te kortárs kiállítást nézel, én benyomok egy pofa kortárs sört!" stbstb.). A kiállított tárgyakból / installációkból egy dolog érdekli: hogyan szerelték össze?

Levegőzászló

Legújabb szórakozásaim egyike az, hogy a levegőminőség honlapon megnézem annak a három városnak a levegőjét egyszerre, amiket a leggyakrabban szoktam szemlézni. (Sanya, Sanghaj és Peking) Ez egy zászlót ad ki, ami óráról órára változik. A ma esti zászló zöld-zöld-lila, azaz Sanya kiváló levegő - Sanghaj kiváló levegő - Peking szar trutymó.