Pláza

Nem szoktam az időmet plázázással tölteni, de "gyönyörű tiszta angol WC-t" (ahogy Kriszti mondja :) kerestem és felderítő utam egy útszéli plázába vezetett. 7 szintes, csilivili, ragyogó. Eszembe jutott erről az, amikor kb. 16-17 éve, egy kínai turista csoportot kísértem Budapesten, a frissen szerzett idegenvezetői oklevelemmel. A programban szerepelt a Duna Plaza, méghozzá másfél óra volt rá. Nem igazán értettem, hogy miért, meg is kérdeztem. Azt válaszolta az utazási iroda, hogy lássák már szegények, hogy milyen egy plaza, vásárolhatnak is, és persze a mosdóba is elmehetnek. Nos, akkoriban a Duna Plaza egy kínai bevásárlóközpont előcsarnokát nem töltötte volna meg, bevásárlási lehetőség egy sanghaji plazahoz képes verébfing és hát a mosdója... uramatyám, ha látott már valaki lepusztult, koszos mellékhelyiséget..... a kínaiak sem értették, mi a manót keresnek ott, persze nekem panaszkodtak, az orrukat fogva, fintorogva elmentek persze a mosdóba, aztán másfél órát unatkoztak, ki a padokon, ki a földön ülve. Aludva :) Kínos volt.

Az alábbi pláza akkor még nem létezett persze. :) És gondolom már a Duna Plazaba sem visznek kínai turista csoportokat. (?) ::))

Bejárat:

és a mosdó, amelyben - természetesen - négy fülkében "gyönyörű tiszta angol gyerekWC" van, a többiben szimplán "gyönyörű tiszta angol WC":