Kedvenc tiltó táblám a

A zebrahalak fele már túlél 90 percet a Suzhou-folyóban

Találtunk egy új játszóteret, ez lett a halacskás játszótér, mert halakat lehet fogni egy pancsolómedencében. Mellette van a sarki múzeum :) a Suzhou-folyó történetéről. Azt nagyon szeretem Kínában, hogy még a legkisebb, legeldugottabb múzeumi kiállítás is jól tervezett, átgondolt, kreatív és érdekes.

A háromfajta víz a három kübliben (jobbról balra)

1. az eredeti és természetes

2. a 70'-es - 80'-as évekbeli halálszennyezett és

3. a jelenlegi állapotot mutatja. Én anno, '92-ben, a középsőt láttam.

 

Nemrég kezdték a folyó rehabilitálását, egész jó eredménnyel. Egy, a közelmúltban végzett kísérlet eredménye szerint a zebrahalak fele 90 percet már túlél a vízben... :)

 

A folyó vize az ötfokozatú minőségi skála szerint már besorolható a legalacsonyabb, azaz az ötös fokozatba - mezőgazdasági öntözésre használható. Az a víz, amelyik nem sorolható be az ötös skála valamelyikébe, az szennyvíz. A Suzhou-folyó vize eddig szennyvíznek számított.

 

A múzeumnak csak egy részét tudtam megnézni, mert Kriszti állandóan rohangál, de ha visszamegyünk, akkor csinálok több fotót. Ja, és a múzeum ingyenes és nagyon szép tiszta és jól felszerelt mellékhelyisége van. Hogy ez miért fontos, arról majd legközelebb. :)

 

Ez pedig a halacskás játszótér:

 

Elektromos vezeték

A felhőkarcolók között sétálva még lépten-nyomon a régi város darabkáira bukkan az ember. A minap is ez történt: az egyik oldalon, fehér fallal körbevett területen már húzzák a magasépületeket, a másik oldalon pedig még a régi házikók (persze azok sem olyan régiek, de mondjuk megértem, ha modernizálni akarják őket...). Az elektromos vezetékek elbűvölőek.

Néhány képet duplán csináltam, mert a telefonnal vagy kék az ég de sötét az utca, vagy látszik, hogy mi van az utcán de randa fehér az ég:

 

 

A kaotikus vezetékhalmazból aztán ilyen szép rendezett villanyvezetékhálózat lesz:

 

... és ezek a szép új villanyvezetékhálózatok ott kanyarognak a lakóházak között. :)

Kutya cipővel

Hát nyilvánosan nem illik Ford Fairlane-t idézni, de hát eszem-... megáll... ::)) Kis kínai cipőcskék vannak a kutyus csülkein. Hihihi.

Készülődés Halloween partyra

Pénteken lesz a Halloween party a bölcsiben, csinálunk csúcsos sapkát és cicaarcot festünk Krisztinek. :)

 

 

 

Pózolás köztéri kisplasztikákkal

Kriszti nagyon szeret mindenféle köztéri kisplasztikával pózolni.

Ez a sarki bronzsárkánnyal készült:

 

Itt a Mercedes Arénával szembeni panda körül futkorászott:

Ez a királylányt ölelgető szarvas is itt van mellettünk a sarkon:

Itt pedig a szemben lévő pláza bejáratánál kínai sakkozik a gyerekekkel: