Őszi séta a Nanjing road-on

Sétáltunk a Nanjing lu nevű bevásárlóutcán az őszi napsütésben.

Akadálymentesítés 2.

... hát ezt megint elb....ták........ :::)))

A sanghaji zsidó negyed

A második világháború alatt több ezer zsidó lelt menedéket Sanghajban. Ennek állít emléket a Zsidó Menekültek Múzeuma. Nagyon szépen rendbehozták. Kár, hogy az egész zsidó negyedből két, zsebkendőnyi háztömböcske maradt, a többit lerombolták és mindenhol építkezés zajlik.

Magyar vonatkozása is van a zsidók segítésének: a Sanghajban élő Komor Pál dokumentumokkal segített több ezer zsidó menekültnek továbbutazni az Egyesült Államokba illetve Ausztráliába.

Akasztott hús 3 - bátyámnak szeretettel

Nem tudok betelni a napon rothadó, akasztott hús látványával. Újra és újra feltolulnak a szép emlékek. Ezúttal a szeptemberi, 29 fokos nyárutóban sikerült az alábbi nyálcsorgató húsboltot lekapnom. A kedvencem a két zsíros csimbók, melyek gusztusosan lógnak le a pult széléről. Nyammm..... (Amúgy - ha valaki nem értené a feliratot - ez egy nagykereskedés :)

Tonhalat a pudingba avagy az automata hejesírásjavító

Sokat kommunikálunk WhatsApp-en keresztül, mert ingyenes és kényelmes. A baj az, hogy be van állítva az automata helyesírás-javító, ami elvileg segítene az üzenetírásban, de kezd az idegeimre menni.

Azt írom Ulfnak, hogy „Ulfi! /Így szoktam Ulfot szólítani, bár kiütést kap tőle, de már megszokta/ Elviszem Tinát /Így hívjuk Krisztit németül, angolul és kínaiul/ Pudongra /Ez Sanghaj keleti fele, ott van az orvosi rendelő/, azaz angolul: „Ulfi, I’ll take Tina to Pudong.”

Ez a mondat a következőképpen érkezik meg Ulf telefonjára, helyesírás-javítás után: „Lufi! I’ll take tuna to puding!”, azaz: „Lufikám! Elviszem a tonhalat a pudingba!”

Nyárutó a giccshotelben

Olyan halál giccses szállodákat tudnak építeni, hogy az embernek lilában forognak a szemei.... a tengerbe nem lehet bemenni, mert sziklás és a barna homokja fekete a szennyezéstől. Minden le van pukkanva. Kivéve ha frissen felépített - felújított, de a karbantartás teljes hiánya miatt ez csak néhány hónapig tart. Viszont egy ilyen vadiúj szállodában (giccses-nem giccses), pálmafák alatt azért nem rossz. :::)))

Nem mentünk ki a hotelből. Reggeli után lubickolni kellett, aztán az ebéd utáni alvást követően egy kis locsipocsi, majd vacsora és alvás. 5 napon át.