Angol házi

És ha már itt tartunk, itt van az egyik angol házija. Angolból a DUPLA betűket tanulják, mint sh, ch, th....

Én vagyok őskövület? Szerintem ez hülyeség. Egy gyerek játsszon. Csak az a gond, hogy ha ő az egyetlen, aki nem tud semmi ilyet, akkor frusztrált lesz....

Így hát szépen beragasztgatta a képeket a megfelelő helyre...

El fog hülyülni a sok korai tanulásról :::(((

Matematikai feladatok

Kriszti az egyetlen a nagy csoportosok között, aki egy ilyen oldalt nem tud 2 perc alatt megoldani. Ezt nem győzöm ismételni, és dagad a mellkasom a büszkeségtől, mert ez azt jelenti, hogy Kriszti az egyetlen, aki nem jár esténként és hétvégenként különórákra. Délutánonként játszik, esténként alszik, hétvégenként sétálunk. Fura csodabogarak vagyunk, itt Kínában ritka az ilyen....

IQ teszt

Anya, csinálok neked egy IQ és matematika tesztet. Meg kell oldanod, hogy lássuk beletörik-e a bicskád. Hát bele nem törött a bicskám, de az utolsó összeadást elrontottam.... :)

Ez az IQ teszt aznap készült, amikor 5 éves gyerekeknek szimulált általános iskolai felvételit tartottak az oviban. Angol beszéd, kínai beszéd, matematika, IQ teszt, logikai feladatok.... 2 óra.... Majd felrakom ide a matematika feladatlapot ha megtalálom. Beszarás. Összeadták, kivonás, egy ismeretlenes egyenlet. Kriszti volt az egyetlen, aki nem tudta 2 perc alatt megcsinálni.

Büdös tofu

Csípős teszta marhahússal és büdös tofuval. Legalább őszinték....

Oltás és metró

Van két cuki sztorik:

Meningococcus B oltást keresek Krisztinek Sanghajban. Nincsen persze, de nem adom föl. Felhívom az egyik legnagyobb nemzetközi kórházat és megkérdezem van-e MenB oltás. Hát ő erről sosem hallott.

 

Tudni kell, hogy soha nem hozzáértőkkel beszél az ember, hanem operátorokkal, akiknek fingjuk nincsen semmiről, de ők döntik el, hogy kihez menj és mit csinálj.

Tapasztalatból kitöltök magamnak egy tejeskávét, sóhajtok nagyot és betűzni kezdek. Sehogy sem boldogul. Sem úgy, hogy Meningococcus, sem meningitis - túl hosszú, nem érti.

 

10 perc kínszenvedés után végre boldogan felkiált: megvan!!!! De B nekünk nincsen, csak C. Nem kér inkább C-t?

Zöldségesnél: nincsen pasztinák, nem kér inkább feher répát? Nem, nem ezt mondom, hanem azt, hogy "Az egy másik baktériumtörzs!!" 

Nem értem - mondja.

Másik betegség!!! - mondom.

Felröhög. Akkor nem kéri? Nem, nem kérem.

 

Metróban:

Megyünk a metróban a lépcsőn lefelé. Kapkodjuk a csülkeinket, éppen benn áll a metró. Ahogy meghalljuk az ajtó csukódását jelző sípolást, Kriszti lelassít. "Metró és fiúk után nem futunk." - mondja. "Úgyis jön a következő."

5 éves....... ::::))))

Sheshani botanikus kert

Botanikus kertbe vittem Krisztit. Ritka hely, ahol lehet fűre lépni, nem csomókban lógnak az emberek mindenhol, és még fák közé rejtett hangszórók sincsenek, amiken keresztül folyamatosan üvölt a zene.

Viszont van hotdog, édes kenyérben édes virsli, és zseniális gyerek játszótér.