WC használati útmutató

Ha valaki nem tudná, hogyan kell a klotyót használni. ... ::::))))

Magyarázat: a kínaiak a padlóba vájt lyukba pottyantáshoz szoktak. Hiába terjed a vízöblítéses, ülőkés WC, egy csomóan annak az ülőkéjére is hoppp! fölpattannak oszt guggolva pottyantanak. A gond csak az, hogy a kakika így az ülőke hátsó részére pottyan - és mivel onnan ugye a víz le nem öblíti, ott is marad... Aztán rárakódik még egy, és még egy, meg még egy. .... és így tovább.

 

A Hongkong parkban teknősök napoznak a kövön

Hongkongban voltunk friss levegőt szívni. Sétáltunk egyet a Hongkong szívében fekvő Hongkong parkban. Hatalmas üde folt a  felhőkarcolók között. A teknősök élvezték az első nyári meleget - 30 fok volt.

 

Egy újabb "jaj-fotózzunk-kicsi-külföldi-babát" gyöngyszem

Sajnos csak ferdén de ez mit sem von le élvezeti értékéből.

Első kép: anyuka fényképezi kicsi lányát virágzó cseresznyefa alatt.

Második kép:

Anyuka a képet ellenőrizve látja, hogy kislánya valamit néz a szeme sarkából.

Harmadik kép:

Anyuka rutinosan, telefonnal a kezében fordul a kislányt fényképezők hada felé  (még a gyülekezési fázisban elkaptam őket - ezért vannak csak ketten):

A kék ruhás faszi észrevette, hogy fényképezem és meg is értette, hogy miért. Odajött és megmutatta a képeket, közben elmagyarázta, hogy gyönyörünek tartja a kislányt. Azután tizenötször megköszönte, hajlongott is hozzá.

Építkezés és aranytetejű templom

Sanghajban mindenütt ezerrel építkeznek. Az egyik, már ritkaságszámba menő,  amúgy turista látványossággá silányult templom mellett gombamód nőnek a házak.

4000 virágzó cseresznyefa

Egy óriási parkban sétáltunk szombaton. Csak egy pici sarkát tudtuk bejárni az ott töltött 2 óra alatt. 4000 cseresznyefa virágzik a parknak ezen pici sarkában. Persze reggel 9 után - mint minden Sanghajban - kezdett elviselhetetlenül tömött lenni. Mi már profi módon őrült korán megyünk mindenhová, a kiscsaj úgyis reggel hatkor kel. Jó esetben. Gyönyörű volt. A langy szellőben ezrével szállingóztak a cseresznyevirág szirmok, beterítettek mindent, olyan volt, mintha havazott volna....

 

A nyolcadik sáv a buszoké

Egy belvárosi kereszteződésben fotóztam ezt. A nyolcadik sávot újabban az autóbuszoknak tartják fenn.