Almáslepény és nyuszik egy biofarmon

Nemrég ellátogattunk egy bio farmra. Rendszerint egyedül megyünk, eddig még senkit sem tudtunk rábeszélni, hogy csatlakozzon, mi vagyunk az egyedüli csodabogarak, akik ha kell metróznak. "Nincs autónk, nem tudunk menni." - mondta a minap egy ismerős. "Metróval és busszal megyünk." - mondtam. Elkerekedett a szeme: "Metróval és busszal??" Itt megáll az élet ha tömegközlekedni kell. Inkább nem mennek sehova az emberek.

Nincs közel, azt elismerem, másfél óra metróval, másik metróval és busszal. Viszont cserébe egész nap zöldterületen vagyunk, friss a levegő, vannak nyulak, biozöldséget lehet szedni, bioalmából biolepényt lehet sütni, van saját készítésű lekvárjuk cukor nélkül, természetesen bio eperből. :::)))

Ja, és isteni ISTENI ebédre lehet befizetni, helyi stílusú ételek - naná hogy a farm zöldségeiből. Megkérdeztem, hogy a csirkehús az ételben szintén a farmról származik-e. Azt mondták, hogy nem volt szívük az állatokat levágni. A kecskéik, csirkéik, nyulaik a szívükhöz nőttek. Lemondtak az állattartásról, a néhány tucat állatot, ami még ott van, szeretettel etetik, kiengedik a szabadba legelészni, végelgyengülésben fognak kimúlni.

Ebédünk a farmon: burgonyakrémleves savanyú tejföllel és brokkoli csírával, mellette a helyi "dalah" nevű nép egyik jellegzetes étele, a nagy tál pedig a "gyerekek kedvence" nevet viseli: sült krumpli, sült hagyma, sült rák és sült csirke.

A szedhető zöldségek és gyümölcsök árlistája :)

Nyuszika nyusziruhában nyuszit etet:

Almáslepény

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én