Tulipánfesztivál

 Tulipánfesztivál volt egy parkban nemrég. Importáltak Hollandiából néhány százezer tő tulipánt, zsákokkal egy csomó homokot hordtak a park tavához, strandot csináltak, belépőt szedtek és indulhat a buli.

A tóparti strandon homkoztak a gyerekek. Nem tudom, hogy csak a fesztivál idejére van-e ott homokos strand, majd megnézem. :) Krisztinél nem volt homokozókészlet, nem tudtam a strandról, de gond nélkül odament másokhoz és elvette a játékukat. Egy idő után legalább arról meg tudtam győzni, hogy köszönjön és üljön le a kisgyerek mellé játszani. A kínai szülők nagyon szívesen fogadták.

A tulipán inmagában nem érdekes. Muszáj mindenféle adalékanyaggal kiegészíteni. Azok otthátul csak facipők, teleültetve tulipánnal, de lesz még jobb is . :)

Az ott a háttérben egy kék majom. Végtére is a majom éve van. :)

Köztéri kisplasztikák sorában ez volt a kedvencem. Hófehérke és a hét törpe. Hogy mi köze van Hollandiához és a tulipánokhoz, az rejtély, de legalább feldobja az uncsi tulipánok monoton látványát.

Kriszti a fényképezkedő kínaiakhoz is visítva rohangált oda. Imádták. Itt éppen egy csapat hölgyet támadott le, akik nyomban megragadták az alkalmat és lefényképezkedtek vele.

Egy rakás jázmint is ültettek. Körbe-körbe a park körüli lakónegyed adja a panorámát.

A tulipánt legelésző tehenek voltak a másik kedvenceim.

A pálmafák gondolom a park eredeti tartozékai voltak. Sanghajban nem honos a pálma de imádják. Ez nem kölcsönös, a pálmák kiszáradnak, megfagynak, kókadoznak majd elhalnak. Mindenfelé Sanghajban randa pálmafákat látni.

Az elkerített tópartok további műanyag majmok sorakoznak. Végül is majom éve van.... :)

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én