Dél-Kína - és még két kép a Narancsfa vízesés kisebb ágáról

Na jó, csak egy kép... A masik nem töltődött fel... 

A háttérben látszik, hogy milyen tömött minden kilátó platform

 

 

Dél-Kína - Mélytengeri mintás autópálya kapu

Ugyancsak a semmi közepén, akárcsak az imént említett nyilvános klotyó, botlottunk ebbe az autópálya-kapuba. Mélytengeri tematikus fizetőkapu. Annyira meglepő volt, egy hegység közepén, annyira váratlan, hogy megkérdeztem a kapuban ülő hölgyet, hogy mégis miért. Büszkén magyarázta, hogy egykor itt mély tenger hullámzott. Ezért a kardhal-szerű izék a kapun....

Dél-Kína nyilvános WC az isten háta mögött

Az egy dolog, hogy ragyog a tisztaság róla, csilivili, WC papírral és szappannal ellátva, külön helyiség van kisgyermekeknek pelenkázóval és vicces állatokkal a falon. De 5 nyelven van kiírva, hogy hol székel a klotyó management: a kinai és az angol mellett koreaiul, franciául és németül.

Dél-Kína 3. nap vízesés

Meglátogattuk Kína egyik leghíresebb vízesését, a Huangguoshu vízesést. Huangguoshu azt jelenti, hogy narancsfa. Ez egy AAAAA besorolású turista látványosság, ennélfogva igencsak túlzsúfolt. Minél több A betűje van egy helynek, annál zsúfoltabb, 5 A betű a legtöbb. A vízesés gyönyörű, de egy kis négyzetcenti sincsen, ahonnét nyugiban lehetne gyönyörködni benne.

Csináltam két képet. Az első nagyon megtévesztő, csak a vízesés latszil rajta. A második a valóság.... Mint egy tömött metró.... A kiránduló helyek többsége ilyen... Csupa elgyötört, fáradt arc, sehol egy mosoly, csak hömpölygő emberáradat.

 

Még egy kep a tömegnyomorról:

 

Hálaadó festett teknősök

Ha kívánnak valamit és teljesül, hálából pici festett teknősöket engednek a vizbe.