Dél-Kína - Xining, függőleges erdő

Az újonnan épült városkában nem restek az ingatlan beruházók sem. Csoda-negyedben árulnak lakásokat előre. A világos, kisebb épületeket karéjban közre fogó magasabb épületek azért néznek ki furán, mert a falakra függőleges erdőt fognak telepíteni.

5000 - 6000 jüan per négyzetméter a lakások ára. Kevesebb, mint ezer euró, azaz 300 ezer forint. A hülyének is megéri. A sales csávó szerint nagy részét már értékesítették, javarészt keleti parti nagyvárosokból érkező vevőknek, akiket nem csak a nagyvárosi árak töredéke vonz, hanem a sanghaji által sokkal hűvösebb nyár is.

Nagy üzletet hagytunk ki, de nem vettünk lakást Xiningben.

A Xining körüli hegyeket kétszer 5 sávos autópályák szelik át. Körülöttünk a nagy semmi. A gigaberuházásokhoz először mindig az infrastruktúra készül el. A GPS is figyelmeztet, nehogy rossz sávban szeljük át a semmit.... :)

Dél-Kína - Xining, chinglish

Még mindig egy csomó elírás van az angol szövegekben, de Kínában legalább próbálják... Itt laktunk :)

Dél-Kína - Xining, köztéri szemöldök szedés

A vadonatúj város vadonatúj plázájának bejáratánál promóciós szemöldök festésre-szedésre invitáltak bennünket. Most már sajnálom, hogy visszautasítottam...

Az információs táblák nem kidőltek, hanem direkt ilyen csálék.

Dél-Kína - egy teljesen új város

Ez a város néhány éve épült. A neve Xining. A szokásos: patakok szökőkutakkal, műanyag köztéri szobrok és plázák orrba-szájba. És mindenfelé épitkezések darujai.

A 20 évvel ezelőtti kosz-sár-nincs-csatornázás-se-fűtés-se-semmihez képest óriási változás.

Itt egy szökőkút, mely szív alakban szórja a vizet.

Dél-Kína, Guizhou tartomány, Xining közelében

Sétáltunk kanyonban, hajókáztunk. Minden csupa zöld, az ég kék, a levegő friss, nyammmm: Wanfengling (Tízezer hegycsúcs). De jó volt kiszakadni Sanghajból...

 

Dél-Kína - piros kukorica és csili