Ázsiai divat

Sajnos a legtöbbször csak hátulról tudom a kreációkat lekapni (Krisztivel az egyik kezemben egyszerűen esélyem sincsen eléjük kerülni...). De akkor sem tudom megállni. Elképesztően röhejes, néhol gusztustalanba hajló ruhákat tudnak magukra erőltetni, de a legviccesebb, hogy halálosan komolyan gondolják. Például felnőtt emberek (férfiak és nők vegyesen) szívvel-lélekkel hiszik, hogy Mikiegeres trikót viselni nem gáz, hiszen "Mikiegeret mindenki szereti" - ahogy valaki nemrég mondta nekem, amikor éppen a ruhákról beszélgettünk.

Én speciel nem szeretem a Mikiegeres ruhákat, de ezzel eléggé egyedül vagyok. Nem csak Kínában, hanem egész Ázsiában hódít a gány.

A gyűjteményt frissíteni fogom.

Sorbanállás

Namost hámá neámmá. Nem tudtam megállni. Muszáj volt lefényképezni. A kínaiakból genetikailag ki van iktatva a sorbanállás képessége (habár kemény tömeg-nevelő munkával mutatkozik némi változás). De mégis. A pofátlanság csimborasszójának tartom, hogy egy csomó helyen csak angolul írják ki. ::::))))

Frizura

.... és hogy egy kicsit Krisztiről is szóljon a blog: bemutatok néhány frizurát, amiket az óvónénik csináltak neki. :::)))

először a kedvencem, a "vokuhila" - a hetvenes évek német hajdivatja fiúknak. Vorne kurz - hinten lang. Elöl rövid - hátul hosszú. Ilyen a haja fésülés nélkül :)

... és a fésült frizurák:

Régi város

Kedvenc szórakozásaim egyike a régi város fönnmaradt kis csücskeinek fényképezése. Ezek a városrészek általában zsebkendőnyiek, csak 1-2 sarok, és a legtbb helyen ott díszeleg a "lebontani" felirat. Körbe-körbe már magas lakóházak és felhőkarcolók állnak.

Támadás

Így néz ki egy köztéri letámadás. Nők és férfiak vegyesen, Krisztit meglátva sikítozni kezdenek fejhangon, hogy yang wawa yang wawa (külföldi baba) aztán előkaqpják a kamerákat és kezdődik a véget nem érő fényképezkedés. Elhatároztam, hogy ezentúl lefotózom a Krisztit fényképezőket. Csak a vicc kedvéért. Szerencsére elkínaiasodott kislányomat nem zacarja. Sőt. Két ujjacskájával V betűt formálva lelkesen vigyorog és fényképezkedik.